«Før- Vernissage»

torgerjacobsen.no


Førvernissasje verksted på idé stadiet

Gitt ferdiglagde bilder og tittelforslag handler det språklig om å komme frem til et passende uttrykk til tittel på bilder. Verkstedet holdes i Josefinegt 12. (Se sted lenger ned). Tidspunktene for når det holdes åpent er ikke bestemt, men blir kunngjort etterhvert. Det blir hengt opp plakat i Josefinegt 12. Her er stående en utstilling hvor titler settes på bildene og medbrakte bilder til også en ev. kommende utstilling. Lenke til kommende utstillinger der: Bilder får sine titler. Mange bilder er klar for dette, samtidig med forslag på en rekke ord og uttrykk som kan brukes. Det hele kan også regnes som et «begrepsstudie» og et suplement til begrepsdiskusjone, se:

Førvernissageverkstedet er et ledd i prosjektet «Kosmonymia», der også begreper blir diskutert i forhold til ordvalg og tolkninger. I første omgang blir det nå å gå løs på klisjeer og idiomer. Alle er hjertlig velkomne!

En ny utstilling med 20-talls malerier er hengt opp i Josefinegt 12, nær Bislett. De fleste mangler ennå titler, da titlene skal være en hovedsak i utstillingen.

Før maleriene får titler kan maleriene sees her:

Stedsinfo se nederst.

Se lenker for stedet:

Til «Før- Vernissage» verksted i Josefinegt 12

Bilde a629

Du kan delta ved å finne, og å plassere titler på bildene. Her ser du noen eksempler. Når flere bilder får sine titler, blir de presentert her på denne siden.

Siden det er mange malerier som nå legges ut på nettet, og som plasseres på fysiske steder, vil de også bli til salgs. Diskusjon om ord og uttrykk er altså en hovedsak som vil inngå i utstillinger fremover.  

Bilde a609

 For tiden handler det om å finne klisjeer og idiomer som maleri-titler.
Klisjeer og idiomer skal i neste omgang igjen sorteres og kunne begrepfastsettes og det innenfor rammen av 12 verdenskosmiske sammenhenger. Kosmonymia ser sin oppgave i å kunne skille ord og begreper, slik at språkbruk kan bli mere bevisst.

Nedenfor er det listet opp noen slike språklige uttrykk/talemåter hvor noen altså skal plasseres på vegger med opphengte bilder. Du kan gjerne også finne andre uttrykk enn disse som her er valgt. Kosmonymiaprosjektet er å se på lenken:

Bilde aa499

Kosmonymia søker også et tilholdsted sentralt i Oslo og ønsker å komme i kontakt med personer og institusjoner som vil ha utstillinger, arrangementer, ev. husrom? Nettstedet 12worldview.com har her en norsk side som i særlig grad søker å begrepsplassere ord, språk eller uttrykk i en større helhets-sammenheng. Nettstedet er under aktiv utvikling, og vil som i det øvrige gjerne knytte til seg kompetente folk som vil være med i prosjektet.

Bilde a643

Eksempel: Bildet a643 er inntil videre kallt «Tigerstaden» Bildet kan få et bedre navn ved å foreslå et annet uttrykk.

Maleriene vil også være til salgs ved å se og klikke seg inn på:

Eksempler på idiomer og klisjeer som kan brukes:

Saft suse

Såra og vonbroten

Yderste, nøgne ø

Tenke utenfor boksen

Språkets løse fugler

Magisk grense

Mellom to permer

Søk ellers i:https://klisjeer.no/2016/11/11/tvi-vore/

Sted:

Andre aktiviteter i Josefinegt 12, nær Bislett:

ANTROPOS FORLAG OG BOKHANDEL

Minkens Barne- og Ungdomsteater (FB)

Antropos Forlag (FB)

https://oslogruppen.no/Program.html

—-

torgerjacobsen.no

enkelte lenker:

opp

Midt i malen.